Beeldenroute app: Stichting Art Zuid

"De communicatie was erg fijn. Er werd goed afgestemd wat het proces zou zijn en welke stappen er doorlopen werden. Ik kon met alle vragen terecht zonder poespas of bureaucratie." - Isabelle Bense Project Manager Stichting Art Zuid

Een kunsttentoonstelling in de buitenlucht, toegankelijk voor iedereen en een app om het helemaal af te maken. Dat is wat Stichting Art Zuid wilde. De app die ze op dat moment hadden was verouderd en er was vernieuwing nodig. Wij hebben deze app opnieuw opgebouwd. Op dit moment wordt deze gebruikt voor een beeldenroute door Amsterdam.

Aangezien dit een toeristische attractie is, was er de wens om de app meertalig te maken. De app kan nu gebruikt worden in het Nederlands en Engels. Bezoekers kunnen met app de beeldenroute zelf lopen. Door middel van de kaart en locatievoorziening kunnen ze zien waar ze op dat moment zijn en waar de beelden te vinden zijn. Door te klikken op een beeld krijgen ze de informatie hierover en kunnen ze met de audiospeler luisteren naar de achtergrondinformatie. Een echte rondleiding dus.

Naast de interactieve kaart kunnen gebruikers in de app ook de meest leuke restaurantjes in de buurt vinden en de agenda van kunsttentoonstelling ARTZUID bekijken met alle activiteiten die nog op de planning staan.

"In de offerte was precies beschreven hoe de app zou werken voor de gebruiker. Hierdoor kon ik zien dat er echt naar gekeken was en onze wensen in ogenschouw genomen waren. Wijzigingen in het ontwerp werden overgenomen en besproken, zodat het helemaal naar onze tevredenheid was" - Isabelle Bense Project Manager Stichting Art Zuid

De app kan zelf gevuld worden door Stichting Art Zuid door middel van het CMS systeem. Wijzigingen kunnen daardoor gelijk doorgevoerd worden en moeten niet eerst door de App en Google Play Store heen. Dit maakt het natuurlijk lekker snel.

De app wordt volop gebruikt en heeft aan al heel wat mensen de kunst op de straten van Amsterdam laten zien.

Heb jij ook een uniek idee? En wil jij ook een eigen app? Neem contact met ons op en we gaan samen aan de slag!

info@softwarevoorjou.nl

+31 85 401 7660

Wil je meer lezen over wat wij gedaan hebben? Bekijk dan de andere projecten in ons portfolio