5 Voordelen van maatwerk software boven standaardsoftware

Door Kasper Veenvliet
6 juli 2020

Software dagelijks kom je er mee in aanraking. Hoe vaak zit je achter je computer en denk je; waarom kan dit nu niet of ik zou eigenlijk willen dat ik dit zou kunnen. Bepaalde onderdelen werken niet zoals je dat graag zou willen of er missen bepaalde functies of tools die eigenlijk erg belangrijk zijn. Software op maat kan dan een goede oplossing zijn!

Maatwerk software

Standaard software voldoet vaak niet geheel aan je wensen en eisen. We horen vaak dat standaard softwarepakketten als groot en complex worden ervaren of dat er zoveel mogelijkheden zijn, maar dat de tool die jij belangrijk vindt toch ontbreekt. Met maatwerk software kan je ervoor zorgen dat alles precies naar jouw wensen en eisen wordt gebouwd. Op basis van ons eigen framework bouwen wij software zoals jij dat zou willen! Een sterke basis waarmee we kosteneffectief jouw software kunnen bouwen. Maatwerk software hoeft niet altijd duurder te zijn dan standaard software. Weten hoe dat komt; lees de 5 voordelen van maatwerk software.

Voordelen van maatwerk software

Om meer opheldering te geven over de verschillen tussen standaard - en maatwerk software zullen wij de 5 voordelen van maatwerk software beschrijven.

1) Zelf grip op de kosten; Doordat je zelf kan bepalen welke functionaliteiten de software moet krijgen heb je zelf in de hand wat de uiteindelijke kosten zullen worden. Doordat de software gebouwd wordt aan de hand van jouw wensen zal de software geen overbodige functionaliteiten bevatten. Een bijkomend voordeel hiervan is dat je niet betaald voor onnodige functionaliteiten. Daarnaast scheelt dit uiteindelijk ook in minder implementatietijd en kan de software sneller in gebruik genomen worden.

2) Bedrijfsspecifiek; Maatwerk software heeft als voordeel dat er op ieder moment aanpassingen gedaan kunnen worden. Dit kan nodig zijn wanneer er bijvoorbeeld bedrijfsprocessen uitbreiden of veranderen.

3) Onderscheidend vermogen; Jouw unieke werkwijze kan worden meegenomen in jouw maatwerk software. In jouw eigen software kunnen allerlei unieke functies gebouwd worden. Dit zorgt ervoor dat jouw software uniek is en je hiermee je concurrentie voor blijft. Je creëert dus onderscheidend vermogen.

4) Makkelijk schaalbaar; Maatwerk is schaalbaar. De software wordt zo ontwikkelt dat het perfect aansluit bij jouw bedrijfsprocessen. Met maatwerk kan je de beperkingen van standaard software voorkomen. Bedrijfsprocessen hoeven niet meer aangepast te worden, omdat de software precies aansluit. Het aanpassen van standaard software of het toevoegen van extra functies is een vaak een dure aangelegenheid.

5) Koppeling met andere systemen; Maatwerk software is flexibel en makkelijk te koppelen aan andere systemen die je al in gebruik hebt. Hierbij moet je denken aan software van derden waarvan je al gebruik maakt. Standaard software kan ook gekoppeld worden aan software van derden, maar het belangrijkste verschil is dat je bij maatwerk software zelf kan bepalen welke koppelingen er gemaakt moeten worden.

Afspraak maken

Loop je vaak tegen de beperkingen van je huidige software aan of heb je veel specifieke wensen voor je software?

Wij hopen dat je door het lezen van de voordelen overtuigd bent van de meerwaarde van maatwerk software.

Zou je graag een keer sparren over jouw software ideeën? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

info@softwarevoorjou.nl

© softwarevoorjou.nl

ook wij gebruiken cookies:

  • om onze website goed te laten werken
  • voor marketingdoeleinden.

Meer informatie over de cookies kan je vinden in ons privacyverklaring

nee, liever niet

Software voor jou.nl