Een nieuwe webapplicatie: 5 tips om goed voorbereid te zijn

Wanneer je onze vorige blog hebt gelezen weet je inmiddels al aardig wat over webapplicaties. Ben je nog niet up-to-date, klik dan hier en lees wat je moet weten over webapplicaties!

Als je de knoop hebt doorgehakt en jij een webapplicatie nodig hebt, dan zijn er nog een aantal punten belangrijk om van te voren over na te denken. 5 tips voor jou!

1.Doel en business case

Je doel vaststellen is misschien vanzelfsprekend, maar daarom niet minder belangrijk. Wat wil je met jouw webapplicatie bereiken? Een doel kan ook tweeledig zijn. Wil je de webapplicatie intern binnen jouw bedrijf gebruiken om de processen te vergemakkelijken of is het een SaaS service en wil je het aanbieden aan derden?

Schrijf je doel(en) op. Het is een focuspunt waar je telkens op scherp kan stellen. Als softwarebedrijf zullen wij vragen naar je business case als je kiest voor maatwerksoftware. Wat is het probleem waar je tegenaan loopt? Welke oplossingen zijn er? Wat is de doelgroep? Wat zijn de kosten en baten? Welke visie heb je?

Met jouw doel(en) en business case klaar, kunnen we snel aan de slag!

2.Toegang tot webapplicatie

Vervolgens is het goed om duidelijk te hebben wie de webapplicatie gaat gebruiken. Alleen de medewerkers binnen jouw bedrijf (intern) of ook jouw klanten (extern)? Misschien allebei? Als klanten gebruik gaan maken van de webapplicatie, dan kan je de webapplicatie koppelen aan een website of mobiele app zodat jouw klanten eenvoudig toegang hebben tot de processen. Met de gebruikers en hun rol duidelijk, krijgt de webapplicatie zelf ook meer vorm.

3.Koppelingen

Misschien maak je als bedrijf al gebruik van softwarepakketten en wil je jouw webapplicatie koppelen. Bijvoorbeeld een met een planningstool of salarispakket dat al helemaal geïntegreerd is binnen jouw bedrijf. Wil je informatie uit andere software inlezen, of wil je ook gegevens wegschrijven vanuit je nieuwe webapplicatie. Dat is belangrijk om te weten.

Als het softwarepakket een API heeft kunnen wij hier eenvoudig mee connecten. In enkele gevallen moet hiervoor e.e.a. voor worden geconfigureerd, dat kan kosten met zich mee brengen bij de leverancier. Goed om te weten! Is er geen API beschikbaar? Niet getreurd! We zoeken altijd naar ingangen om te koppelen met jouw softwarepakket. Met de nieuwste technieken kunnen we inmiddels heel veel! Dit kost natuurlijk wel wat meer en er gaat meer tijd in zitten, maar dan heb je ook wat.

Checken of er een API is geeft jou ook meteen een inschatting van de kosten en het tijdspad.

4. Design

Je webapplicatie moet handig ingericht worden en de stijl moet ook passen bij jouw bedrijf! Misschien heb je zelf al ideeën over hoe het eruit moet zien. Of je hebt een designer in gedachten die de vormgeving moet gaan doen voor jouw webapplicatie. We kunnen ook samen kijken naar de stijl of we werken samen met een designer binnen ons netwerk.

Wat design betreft zijn er dus heel veel mogelijkheden. Wanneer je de vormgeving zelf wilt doen of al een designer in gedachten heb, is het handig om al eens om de tafel te gaan en het design in een plan klaar te hebben. Als je vervolgens bij ons aanklopt, kunnen we nog sneller aan de slag. Bedenk wel dat het toepassen van een stijl tijd kost. Wij zullen altijd advies geven als de stijl moeilijk of eenvoudig toe te passen is in de webapplicatie.

5. Maatwerk of standaard software?

Wat moet jouw webapplicatie kunnen? Welke wensen heb je? Wat kan standaard software jou bieden? Vragen om over na te denken! Natuurlijk zijn er veel soorten en maten in standaard software tegenwoordig. Maar hiermee ben je wel beperkt tot wat zij bieden. Met maatwerk krijg je precies wat jij nodig hebt, uniek en passend voor jouw vraag, idee of probleem.

Wanneer je een SaaS service wilt aanbieden aan derden, dan is maatwerksoftware wat je nodig hebt. Klopt bij ons aan!

Wil je een koppeling met een softwarepakket dat je al eeuwen gebruikt? Webapplicaties die wij ontwikkelen hebben altijd een API server. Doe ons een belletje!

Je wilt niet beperkt zijn tot het design van een standaard software pakket! De uitstraling van jouw bedrijf is belangrijk! Intern de vormgeving ontwikkelen of met een externe designer samenwerken? Het kan bij ons allemaal! Neem gewoon eens contact met ons op!

Wil je dat jouw webapplicatie koppelt met een app of een website? Standaard software voldoet hier vaak niet aan. Met maatwerk zijn de mogelijkheden eindeloos! Kom eens langs!

Laten we samen software voor jou maken!

info@softwarevoorjou.nl

+31 85 401 7660