Jouw software oplossing aanbieden voor iedereen; wordt SaaS leverancier!

Door Kasper Veenvliet
5 oktober 2020

Jij hebt de oplossing om efficiënter te werken binnen jouw branche! Wij kunnen de benodigde software voor jou ontwikkelen, maar jij wil branchegenoten ook de mogelijkheid geven om hiermee aan het werk te gaan. De manier is om je software oplossing als SaaS aan te bieden.

Wat is SaaS?

SaaS staat voor Software as a Service. Bij SaaS huur je software van een leverancier. Als gebruiker log je dan in op een website hebt dan toegang tot de applicatie of software. Je werkt dan via een cloud en is het niet langer nodig om software op je computer te zetten.

Wat kan SaaS voor jou betekenen?

Als je ervoor kiest om gebruik te gaan maken van Software as a Service dan is het belangrijk om te weten wat de voordelen voor jou kunnen zijn.

De 7 voordelen van Software as a Service:

1) Bij aanvang geen dure investering. Met SaaS betaal je naar verbruik, zonder hele hoge kosten vooraf, je betaalt dus nooit teveel. Je betaald vaak een vast bedrag per maand.

2) Besparen op de kosten voor software. Een van de belangrijkste voordelen van SaaS. Als je berekend hoeveel het zou kosten om alles zelf aan te schaffen en daarnaast de kosten voor onderhoud. Je hebt personeel nodig om je softwarepakketten te onderhouden, ook moeten deze mensen aangestuurd worden. Blijkt al snel dat SaaS in de meeste gevallen de voordeligste optie is.

3) Altijd beschikbaar. Met SaaS kan je op elk moment van de dag en op elk gewenst apparaat toegang krijgen tot de cloud. Met 99% uptime, heb je alleen een internet connectie en webbrowser nodig. Het gebruiken van een cloud is erg handig als je medewerkers een groot deel van hun tijd onderweg zijn of vaak thuis werken.

4) Verlost van IT problemen. De kosten die je per maand hebt zijn inclusief de kosten voor het systeemonderhoud. Je hebt achteraf dus geen kosten voor het uitvoeren van updates, beveiliging of back - ups. Het inhuren van IT personeel is dus ook niet nodig. Wanneer je gebruik maakt van SaaS zorgt de SaaS - provider voor upgrades, installaties, onderhoud en het aansluiten van nieuwe gebruikers op het systeem.

5) Je kan zoveel uitbreiden en integreren als je maar wilt. Een grote angst is vaak dat oude programma’s waarmee gewerkt wordt niet geïntegreerd kunnen worden wanneer je overgestapt naar nieuwe software. Bij steeds meer SaaS providers kunnen bestaande pakketten worden geïntegreerd. Dat betekent dat je gewoon kan doorgaan met gebruiken van software waaraan je gewend bent geraakt.

6) Hoog veiligheidsniveau. Een van grootste zorgen is: zijn betrouwbare gegevens in de cloud goed beveiligd. De SaaS provider is verantwoordelijk voor het onderhoud van de gegevens die de klant hem toevertrouwd. Het is dus erg belangrijk dat die gegevens veilig zijn! Het beveiligen is dus van essentieel belang. Vaak staan servers van de SaaS providers verspreid over meerdere geografische locaties en worden er constant back - ups gemaakt.

7) Eenvoudig schaalbaar. Wanneer je met SaaS werkt kan je snel opschalen. Mochten er meer medewerkers bijkomen, dan kunnen deze binnen een dag zijn toegevoegd. Er zijn geen langdurige aanvraagprocedures en testfases, dus geen wijzigingen in de IT - architectuur. Het enige dat aangepast moet worden is je abonnement. Niet alleen in het geval van extra medewerkers is het eenvoudig schaalbaar, maar ook wanneer je meer opslagruimte of aanvullende service nodig hebt.

Na het lezen van de voordelen kan je al bedenken wat de voordelen zijn van SaaS, maar na het lezen van een rapport van Vanson Bourne wordt dat nog veel duidelijker.

Je bedrijf kan met 19,63% groeien wanneer je overstapt naar de cloud! Dit kwam naar voren uit het rapport van Vanson Bourne. Er zijn 460 beslissers geïnterviewd over de impact van het overstappen naar de cloud.

Door het gebruik van SaaS heeft je bedrijf alle mogelijkheden om snel te groeien! Altijd voorzien van de laatste versie en nieuwe functionaliteiten zijn direct voor iedereen beschikbaar. Je kan als bedrijf daardoor snel vernieuwen en snel reageren op alle invloeden vanuit de markt.

Keuze voor SaaS leverancier

Bij de keuze voor een SaaS leverancier is het heel belangrijk dat je let op het gebruiksgemak en de snelheid waarmee nieuwe functies worden doorgevoerd. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de prijs/kwaliteitsverhouding en de veiligheid van de data. De verschillen tussen de leveranciers zitten hem vaak in de features waarmee ze de software uitrusten en de servicevoorwaarden.

Naast de prijs/kwaliteitverhouding, de veiligheid en de features is het belangrijk dat je werknemers prettig met de software kunnen werken. Als je eenmaal voor een leverancier hebt gekozen is het lastig om over te schakelen naar een andere, maak dus een weloverwogen keuze! SaaS betekent niet zomaar wat software huren waarmee je werkzaamheden uit kunt voeren. SaaS leveranciers dragen ook bij aan de digitale transformatie van je onderneming.

Zelf een SaaS leverancier worden

Je hebt maatwerk software laten ontwikkelen! De software oplossing zorgt ervoor dat je efficiënter kan werken. Branchegenoten zijn geïnteresseerd in jouw maatwerk oplossing, omdat zij tegen dezelfde problemen aanlopen. Als je de software oplossing hebt gevonden! Hoe tof zou het dan zijn om branchegenoten ook de oplossing te bieden waarnaar jullie al tijden op zoek zijn. Een bijkomend voordeel is dat je de kosten van het ontwikkelen van je maatwerk oplossing kan terugverdienen door je software aan te bieden als SaaS.

Wil je meer weten over de voordelen van SaaS voor jouw onderneming? Of wil je jouw software oplossing laten ontwikkelen? En daarna aan te bieden als SaaS leverancier.

Neem dan contact met ons op!

info@softwarevoorjou.nl

© softwarevoorjou.nl

ook wij gebruiken cookies:

  • om onze website goed te laten werken
  • voor marketingdoeleinden.

Meer informatie over de cookies kan je vinden in ons privacyverklaring

nee, liever niet

Software voor jou.nl