Koppel jij al?

Klanten die bij ons aankloppen hebben verschillende vragen. De een wil een toffe app om met zijn klanten te connecten. De ander wil met een webapplicatie processen makkelijker laten lopen in zijn bedrijf. En weer iemand anders wil hier ook een website bij. Als we verder in gesprek komen en doorprikken merken we vaak snel dat die app, webapp of website meer moet kunnen. Tijd voor een koppeling!

Maar wat zijn deze koppelingen nu en waarom wil jij dit ook?

Even een voorbeeldje

Laten we beginnen met een voorbeeld om het wat sprekender te maken.

Stel, je bent eigenaar van een koffiewinkel. Barista zijn zit in jouw bloed. Je wilt vernieuwing brengen in jouw zaak. Een app voor jouw klanten is precies wat je nodig hebt. Je laat ze punten sparen, houdt ze op de hoogte van aanbiedingen en zo werk je aan klantenbinding.

Je hebt ook een fijn kassasysteem waar je al jaren mee werkt. Wanneer een klant met een volle spaarkaart in zijn app bij jou komt, wil jij hiervan op de hoogte zijn. Je moet dit terug kunnen vinden in het kassasysteem en niet elke app van klant controleren. Jouw kassasysteem moet weten wie jouw klanten zijn en wat ze gespaard hebben.

Het zou het nog gemakkelijker maken als dat kassasysteem ook kan communiceren met jouw boekhoudpakket. Jouw inkomsten en uitgaven van een dag meteen overzichtelijk en niet zelf handmatig moeten overtypen.

Begrijp je al waarom koppelingen software zoveel mooier en completer maken?

Wat kan er allemaal?

Eigenlijk kan er heel erg veel. Misschien herken je jezelf in het voorbeeld hierboven en wil jij een app, website of webapplicatie laten ontwikkelen en moet deze kunnen koppelen met andere softwarepakketten die jij al gebruikt. Zoals een nieuwe sollicitatie website laten koppelen aan het salarispakket.

Het kan ook zijn dat jij al twee hele fijne softwarepakketten gebruikt en de software zelf niet wil vernieuwen, maar het wel stukken makkelijker wil maken door ze aan elkaar te koppelen. Zo lopen processen in elkaar over.

Of je nu maatwerksoftware nodig hebt in de vorm van een app, website of webapplicatie en deze wil koppelen aan een bestaand pakket. Of maatwerksoftware wilt door een koppeling te laten maken tussen twee al bestaande softwarepakketten. Het kan allemaal!

Hoe werkt dat koppelen? (in Jip en Janneke taal)

We zullen niet tot in de details bespreken hoe deze koppeling technisch werkt, maar alleen belichten wat relevant is voor jou! Als jij een koppeling wilt, zou je al eens na kunnen vragen of er al een API is in het softwarepakket wat jij gebruikt. Met een API kunnen systemen communiceren met elkaar. Essentieel dus om een koppeling te kunnen maken.

Het kan zo zijn dat deze API er al is. Vaak hebben grote softwarepakketten al een API. Hierdoor kunnen wij snel, eenvoudig en veilig data uitwisselen tussen de pakketten. Het kan ook zo zijn dat de API er nog niet is. In dat geval is er geen man overboord. Met de technieken waar wij mee werken, zorgen wij ervoor dat die koppeling er komt.

Wanneer je van te voren controleert of de API er is, krijg je dus ook inzicht in de duur van het ontwikkeltraject.

Heb jij een koppeling nodig?

Weet jij al of voor jouw idee jij een koppeling nodig hebt tussen twee softwaresystemen? Misschien ben je veranderd van gedachten, zie jij nu dat jij pakketten wilt koppelen en ga jij navragen of die API er al is. Of misschien twijfel je nog en wil je gewoon eens sparren.

Mail ons, bel ons! We gaan graag met je in gesprek en maken samen software voor jou!

info@softwarevoorjou.nl

+31 85 401 7660