Software voor jou: een mobiele app

Wij willen jouw bedrijf zien groeien en helpen je graag een handje met software die bij jouw bedrijf past. Een mobiele app, website, webapplicatie of een combinatie. Er is eigenlijk zoveel! Maar hoe kies je wat je nodig hebt?

In deze blog willen we een kijkje nemen in de wereld van ... mobiele apps. Welke voordelen heeft een mobiele app? Waar moet je rekening mee houden? Welke soorten apps zijn er en wat past bij jouw bedrijf en je klanten?

Allereerst wat voordelen op een rij. Het mooie van een mobiele app is dat je jouw klanten een melding of herinnering kan sturen via notificaties. Zo heb jij invloed op hoe geconnect jouw gebruikers blijven. Daarnaast kan in sommige gevallen een app ook offline gebruikt worden, dus op elk moment en op elke plek. Én doordat je gebruik kan maken van de diensten van een smartphone zoals de microfoon, camera en locatievoorziening, geeft een app je net dat beetje extra.

Voor je een app laat ontwikkelen is het goed om te kijken naar de toegevoegde waarde hiervan. Een app is ontzettend makkelijk, vooral als je deze regelmatig gebruikt. Wanneer dit niet zo is, zal de drempel hoger zijn voor jouw gebruiker om deze te downloaden. In dat geval kan een mobiele website een betere oplossing zijn. Hier moet je rekening mee houden in het kiezen voor software.

Wat is vervolgens het doel van jouw app? Is het een app voor smartphones, alleen voor tablets of voor allebei? Wil je een app waar je eenmalig informatie toevoegt, een statische app, of waarbij je via ons eenvoudig cms inhoud regelmatig kan toevoegen en wijzigen? Denk goed na over wat je wilt bereiken en wat je hiervoor nodig hebt.

Ook de vindbaarheid van jouw app in de Google Play en App Store is niet onbelangrijk. Kennen jouw gebruikers je app al of moet jij zorgen voor goede profilering zodat je vindbaar bent? We helpen je hier graag bij.

Daarnaast is het prijsmodel voor jouw app van belang. Wil je het gratis of betaald aanbieden, gebruikers alleen laten betalen voor extra features of het in de vorm van een abonnement aanbieden? In het laatste geval draag je ook een deel van je inkomsten af aan Apple. Je betaalt ook een jaarlijks bedrag om je app onder je eigen (bedrijfs)naam aan te bieden in de App Stores.

Dit zijn allemaal belangrijke dingen om mee te nemen in jouw overwegingen om een app te laten ontwikkelen. Als een app precies dat is wat je bedrijf nodig heeft, kan je gaan nadenken over hoe die app eruit moet komen te zien. Ze zijn er namelijk in alle soorten en maten. Denk eens na wat jij en jouw gebruikers nodig hebben en binnen welke categorie jouw app valt.

  • Met social media apps connecten we met anderen. Dit is een voorbeeld van apps die je regelmatig gebruikt. Wil jij met collega’s binnen jouw branche ideeën uitwisselen en elkaar inspireren? Een app zou ideaal zijn om op elk moment gemakkelijk te connecten.
  • Shopping apps gebruiken we om te verkopen en te kopen. Probeer jij een dienst of product te verkopen? Neuzen jouw klanten graag rond op jouw website om precies dat te vinden wat ze zoeken? Een app kan dit vergemakkelijken.
  • Apps voor entertainment vermaken en leren ons soms nieuwe dingen. Jij denkt ‘out of the box’ en wil door middel van gamification klanten binnenhalen! Met een app zou je dit kunnen bereiken.
  • Een lifestyle app past bij wat wij doen in ons dagelijks leven. Van sporten tot het plannen van je volgende vakantie. Ben jij een personal trainer en wil je jouw klanten thuis helpen om die oefeningen juist te doen? Of ben je een restauranteigenaar en wil je met een spaaractie jouw restaurant promoten? Een app kan precies dat zijn wat je nodig hebt!
  • Productieve apps zijn praktisch en helpen ons om productief bezig te zijn. Heb je een plek nodig waar je op elk moment jouw planning, facturen en ontwikkelingen kan noteren? Met een app gaat dit eenvoudig.
  • Nieuws apps informeren ons met het laatste nieuws of inspireren ons iets anders uit te proberen. Wil jij jouw gebruikers up-to-date houden van de laatste ontwikkelingen? Geef jij tips of adviezen in een blog of video? Organiseer jij evenementen en wil jij jouw gebruikers op de hoogte houden van wat er allemaal te doen is? Een app kan helpen in deze klantenbinding.

Binnen welke categorie valt jouw app idee? Misschien wel binnen meerdere categorieën? Of weet je eigenlijk nog niet goed hoe het eruit moet komen te zien? Het is belangrijk om hierover na te denken.

Zoals je ziet komt bij het maken van een mobiele app veel kijken en vergt dit best wat tijd. Wij helpen je graag en gaan met plezier eens samen om tafel om te brainstormen of een app die software voor jou is!

info@softwarevoorjou.nl

+31 85 401 7660