Software voor jou: een webapplicatie

Wij willen jouw bedrijf zien groeien en helpen je graag een handje met software die bij jouw bedrijf past. Een mobiele app, website, webapplicatie of een combinatie. Er is eigenlijk zoveel! Maar hoe kies je wat je nodig hebt?

Dit keer is het de beurt aan webapplicaties. Wat is dat nu eigenlijk precies? Wanneer maak je er gebruik van? En wat komt er kijken bij het ontwikkelen van zo’n webapplicatie?

Waarom een webapplicatie?

Een webapplicatie herken je aan interactie. Je bekijkt niet alleen informatie, maar doet hier ook wat mee. Daarnaast is het vaak gesloten en heb je inloggegevens nodig om binnen te komen. Vergelijk het met een e-mailplatform als Gmail, Hotmail of Yahoo. Je ontvangt e-mails, kan ze doorsturen, beantwoorden en categoriseren. Jouw online boekhoudpakket is ook een webapplicatie waarin je jouw financiën en administratie bij kan houden.

In een webapplicatie ben je aan het werk. Bedrijfsprocessen zijn geautomatiseerd en je kan daardoor meer doen met minder tijd. Je stapt over van handmatig naar automatisch en gaat efficiënt aan de slag!

Wat kan een webapplicatie voor je doen?

Naar wat voor soort webapplicatie ben jij op zoek? Webapplicaties kan je intern gebruiken, kan een portal zijn of een combinatie hiervan. Welk type past bij jouw wensen? En wat moet de webapplicatie kunnen doen?

 • Wil jij de ontwikkeling bijhouden van jouw cursisten en cursussen online aanbieden? Of ben je een personal trainer en wil je de vooruitgang van jouw klanten volgen, ze dit zelf laten inzien, delen of op laten reageren? Met een webapplicatie gaat dat moeiteloos, bijvoorbeeld door visualisatie met grafieken.
 • Een webapplicatie in de vorm van een dashboard die je zelf vorm kan geven, biedt je snel overzicht in plaats van dat je 10 excel sheets moet doorploeteren. Één plek waar jij jouw planning, facturen en doorlooptijd kan vinden, aanpassen en delen. Een webapplicatie maakt dit eenvoudig.
 • Jouw webapplicatie laat je samenwerken met de klant. Als makelaar huizen aanbieden en klanten laten reageren! Of misschien zoek je naar een manier om te communiceren met jouw klanten op basis van interessante topics. Interactie via jouw webapplicatie en zo werken aan klantenbinding.
 • Commercieel aan de slag door jouw webshop te combineren met je andere bedrijfsprocessen zoals jouw voorraad, leveringsmogelijkheden en magazijnindeling. Je hebt alles op een plek en kan daardoor snel reageren op aanvragen.
 • Een webapplicatie kan je taken uit handen nemen door jouw klanten te laten doen wat ze zelf kunnen. Bijvoorbeeld het inplannen van een afspraak in jouw fysiopraktijk of het opvragen van een rapport. Je bespaart geld en tijd door niet alles zelf te doen.
 • Misschien heb je een koppeling nodig tussen jouw processen en je boekhoudpakket? Een stukje maatwerk software in de vorm van een webapplicatie die jouw processen verbindt aan al bestaande pakketten. Zo ben je niet continu aan het switchen tussen applicaties, maar bespaar je tijd en ben je doelmatig aan het werk. 1+1=3!

Wat zijn de extra’s?

Webapplicaties als deze geven jouw bedrijf en je klanten een stuk comfort en tijd om andere dingen te doen. Welke extra’s heeft een webapplicatie nog meer?

Een webapplicatie kunnen wij koppelen aan jouw website. Zo laat je de processen mooi in elkaar overvloeien en werkt de klant moeiteloos binnen jouw software.

Daarnaast kan je een webapplicatie op elk apparaat gebruiken: tablet, laptop, computer en mobiel. De schermgrootte past zich aan. Je opent simpel de webapplicatie in je browser en je kunt beginnen. Je hoeft geen software te installeren voordat je aan de slag gaat.

Heb je echt een offline webapplicatie nodig dan hebben wij hier mogelijkheden voor. Maar misschien is een offline app in combinatie met een webapplicatie ook een goede oplossing. Doe ons een belletje en ontdek alle mogelijkheden!

Aan de slag!

Voordat we jouw webapplicatie ontwikkelen gaan we samen om de tafel. We kijken altijd naar de mensen, processen en communicatie in jouw bedrijf. Wie doet wat, waar en hoe? Andere bedrijven kunnen dit ook voor je doen, maar alles onder één dak, van brainstorm tot op maat software specifiek voor jou, is wel zo slim.

Mensen

 • Welke rollen zijn er en wat zijn hun werkzaamheden?
 • Hoe kunnen we deze taken ondersteunen en soepel laten lopen met software?

Processen

 • Hoe maken we jouw proces zo vlot mogelijk waarin je met zo min mogelijk stappen bij het einddoel komt?
 • Welke schermen gebruiken we op welke plek om het proces te ondersteunen?

Communicatie

 • Hoe communiceer je met andere rollen? Via e-mail of chat?
 • Hoe communiceer je met de processen? Via push-notificaties en wanneer?

Een webapplicatie laat processen in elkaar overvloeien waardoor jij en jouw klant soepel en comfortabel aan het werk kunnen gaan. Precies in kaart brengen wat jij nodig hebt en dat ontwikkelen is wat wij doen! Laten we samen software voor jou maken!

info@softwarevoorjou.nl

+31 85 401 7660