Wat is de houdbaarheidsdatum van mijn software?

Is jouw software verouderd? Wanneer is het ├ęcht tijd voor een vernieuwde versie van jouw app of webapplicatie? Niet een paar bugs fixen of een kleine functie toevoegen, maar een hele nieuwe versie van jouw software. Op naar versie 2.0! Heeft jouw software die upgrade nodig? Lees hieronder wat invloed heeft op de houdbaarheid van jouw software.

Techniek

Net zoals je favoriete spijkerbroek er na een tijdje niet meer hetzelfde uitziet als toen je hem had gekocht, slijten oudere technieken. Als je een paar jaar geleden jouw app hebt laten ontwikkelen, kan het zijn dat deze met oudere technieken is gebouwd en niet meer zo werkt zoals die in het begin deed.

Bepaalde oudere technieken worden niet meer ondersteunt op elke mobiel waardoor er geen nieuwe versies komen. Of het kan zijn dat de licentievoorwaarden veranderd zijn en niet elk bedrijf deze techniek meer kan gebruiken.

Is jouw software gebouwd op basis van oudere technieken? Dan is het tijd voor een upgrade. Om te voorkomen dat je over een paar jaar weer opnieuw tegen hetzelfde probleem aanloopt, gebruiken wij open source technieken. Dit woord mag je snel vergeten, maar wat het doet is wel belangrijk. Deze technieken zijn ondersteunt door meerdere bedrijven en een actieve community waardoor problemen als die van hierboven, voorkomen worden. Zo kan jij lekker lang genieten van jouw software.

Grafisch design

Om even in de sfeer van de spijkerbroeken te blijven, na een tijdje kan het zijn dat jouw spijkerbroek uit de mode is. Design staat niet stil, ook niet in de software. Je wilt meegaan met de tijd. Meer animaties of video toevoegen, kleuren of de locatie van bepaalde knoppen veranderen. Misschien heeft jouw software een toffe functie, maar wordt deze amper gebruikt omdat gebruikers deze simpelweg niet kunnen vinden. Je wilt deze functie beter naar voren halen. Of je wilt een extra functies toevoegen aan jouw design. Bijvoorbeeld de koppeling met social media, een betalingsmogelijkheid of Google Maps waardoor jouw design veranderd.

Je design kan dus verouderd zijn, maar misschien moet dit design ook wel aangepast worden om jouw wensen vorm te geven. Beide een reden voor een upgrade van jouw software.

Beveiliging

Beveiliging is een belangrijke reden om jouw software eens onder de loep te nemen. Er zijn veel veranderingen rondom de privacywetgeving en het beschermen van gevoelige gegevens die organisaties bezitten. Jouw klantinformatie wordt getoetst aan strenge eisen. Niets doen is hierin geen optie.

Stel jezelf eens de vraag welke informatie jij opslaat van jouw klanten en op welke manier? Mag dit nog? Moet je hierin iets veranderen? Misschien moet jij veranderingen maken in de hosting van jouw software. Allemaal redenen om een nieuwe versie van jouw software te laten ontwikkelen.

Support voor nieuwe ontwikkelingen

De tijd staat niet stil. Er verandert veel op het gebied van techniek. Gaat jouw software mee in deze ontwikkelingen of loop je nog achter? Is het tijd voor een upgrade om te zorgen dat jouw klanten een fijne ervaring hebben met jouw software?

In gebruik en design zijn mobiele apparaten de afgelopen jaren flink veranderd. De ene is een liefhebber van een grote mobiel en bij de ander ligt de voorkeur voor een wat kleiner formaat. Knoppen verdwijnen, worden vervangen voor andere functies en schermen worden groter. Houdt jouw app hier rekening mee? Schaalt jouw app mee naar het scherm van verschillende mobiels of een tablet?

Ook voor een webapplicatie is het belangrijk om mee te gaan met de nieuwe ontwikkelingen. Want op welke browser werkt jouw software? Vroeger gebruikten we vooral Internet Explorer, maar tegenwoordig heeft voor velen Chrome de voorkeur. Werkt jouw software ook op nieuwere browsers?

Upgrade en onderhouden

Misschien ben je door het lezen van deze blog tot het inzicht gekomen dat jouw software eigenlijk wel een upgrade kan gebruiken. Wij ondersteunen je graag in het upgraden van jouw software.

Na deze upgrade is het onderhouden ook erg belangrijk. Zo voorkom je dat je over een aantal jaar weer voor dezelfde beslissing staat. Om deze reden bieden wij software ook aan in een abonnementsvorm. Een vast bedrag per maand voor een van te voren afgesproken periode. Zo blijft jouw hosting veilig, worden updates meegenomen in jouw software en blijft jouw software up-to-date.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op en we gaan graag met je in gesprek.

info@softwarevoorjou.nl

+31 85 401 7660