Welke typen klanten heb jij?

Wie zijn jouw klanten? En wat heeft jouw klant nodig? Geen onbelangrijke vragen om over na te denken voordat je software laat bouwen. Alleen de leeftijdscategorie van jouw klanten zegt al heel wat. Digitieners verschillen van millennials. En generatie X heeft andere wensen dan de babyboomers. Wij hebben een onderzoekje voor jou doorgespit en hier wat stof tot nadenken voor je uitgehaald.

Digitieners (14-20)

Heb jij een koffiezaakje en zijn veel van jouw klanten digitieners? Wil jij software om te werken aan klantenbinding?

Digitieners zijn multitaskers als het gaat om internetten. Ze gebruiken gemiddeld 3 devices. Wanneer jouw website alleen werkt op desktop, kan je klanten mislopen uit deze doelgroep. Met een toffe website op desktop, tablet én mobiel werk je aan klantenbinding in deze doelgroep.

Daarnaast trigger je deze groep meer met visualisatie. Communiceren met foto’s of video! Een website vol tekst spreekt deze groep niet zo aan. Even uitleggen in een korte video wel.

Wij helpen je graag om jouw software beschikbaar te maken op elk apparaat en deze zo vorm te geven dat het jouw doelgroep aanspreekt.

Millennials (21-35)

Bied jij toffe producten online aan die vooral de millennials aanspreekt? Wil je software om dit te ondersteunen?

Millennials shoppen het meeste online via smartphone dan de andere generaties. Iets om op in te spelen dus. Met een online webshop alleen op desktop beperk je de mogelijkheden voor deze groep om jouw producten te kopen en loop je klanten mis. Jouw producten aanbieden in een mooie app die elk moment geopend kan worden zorgt voor meer winst.

Ook staan millennials het meeste open voor contact met een klantenservice via chat of WhatsApp. Wil je extra service bieden aan deze groep en voorop lopen? Dan kan een chat plugin binnen jouw webshop een goede stap zijn.

Samen met jou ontwikkelen wij graag die app waardoor jij kan groeien en voorop kan lopen binnen jouw branche.

Generatie X (36-55)

Geef jij online taaltrainingen en volgt generatie X vooral deze lessen? Op welke manier kan je deze doelgroep voorzien van software?

Steeds meer mensen maken gebruik van de tablet, maar deze generatie is toch wel de winnaar als het gaat om tabletgebruik. Een mooi groter beeldscherm en zo praktisch aan de slag. Hoewel trainingen volgen op desktop niet verkeerd is, kan het slim zijn om bij deze generatie jouw training ook beschikbaar te maken voor tablet, bijvoorbeeld in de vorm van een app. Zo geef je jouw klant net dat beetje extra.

Per device kijken wij wat overgebracht moet worden. Wij maken maatwerk op elk apparaat.

Babyboomers (56-71)

Moeten jouw klanten persoonlijke gegevens invullen wanneer ze gebruik willen maken van jouw diensten? Vertrouwen in de software is hierin heel belangrijk.

De babyboomers zijn van alle generaties het meeste bezorgd hierover. Zomaar persoonsgegevens invullen zonder te weten waar het naartoe gaat of wat ermee gebeurd, dat is iets wat babyboomers niet zomaar doen. En gelukkig maar, veiligheid boven alles. Jij wil jouw klanten natuurlijk geruststellen dat jouw software veilig is.

Wij willen je helpen deze veiligheid te waarborgen. De persoonsgegevens bewaren op een eigen server en de software in de cloud zodat je van vele extra’s kan genieten zoals koppelingen met andere systemen, apps en altijd up-to-date software.

Jouw klant

Heb jij een duidelijker beeld over jouw klant? Valt jouw klant tussen de digitieners, millennials, generatie X, babyboomers of een combinatie? Hierover nadenken is belangrijk om software aan te laten sluiten op jouw klant. Om zo te werken aan die klantenbinding, extra service en groei voor jouw bedrijf. Want dat is uiteindelijk wat je wil, toch?

Stuur ons een berichtje en we maken samen software voor jou.

info@softwarevoorjou.nl

+31 85 401 7660