2019 & 2021 & 2023

beeldenroute app

Een beeldenroute app voor de kunsttentoonstelling ARTZUID met kaart, locatievoorziening en audiospeler.

Opdrachtgever; Cintha van Heeswijck - directeur Stichting Art Zuid

Branche; Kunst

SOOS fases doorlopen; Strategie, Ontwikkeling, Oplevering en Onderhoud van de app in 2019, 2021 en de nieuwste versie in 2023.

Hou Stichting Art Zuid in de gaten!

Stichting Art Zuid

Een beeldenroute app voor de kunsttentoonstelling ARTZUID met kaart, locatievoorziening en audiospeler.

uitdaging

De app waar Stichting Art Zuid meewerkte was verouderd. Ze waren dus op zoek naar een ontwikkelaar die hun app de vernieuwing kon geven die het nodig had.

De Stichting wil een kunsttentoonstelling mogelijk maken in de buitenlucht, zodat ze voor iedereen toegankelijk is. Met de app kunnen bezoekers een route volgen, komen ze meer te weten over de kunst en kunnen ze in buurt van de route leuke restaurant en horeca vinden.

Wij hebben deze app opnieuw opgebouwd. Op dit moment wordt deze gebruikt voor een beeldenroute door Amsterdam.

Strategie sessie bij softwarevoorjou.nl

oplossing

Wij hebben de bestaande app helemaal opnieuw opgebouwd, waarbij het originele design bewaard is gebleven. Er was wel een wens om zelf de foto’s en content zelf aan te kunnen passen. In apps die gebouwd zijn in ons CMS kan altijd door de opdrachtgever zelf de content worden aangepast/veranderd.

Aangezien de beeldenroute een toeristische attractie is, was er de wens om de app meertalig te maken. De app kan nu gebruikt worden in het Nederlands en Engels. Bezoekers kunnen met de app de beeldenroute zelf open. Door middel van de kaart en locatie voorziening kunnen ze zien waar ze op dat moment zijn en waar de beelden te vinden zijn. Door te klikken op een beeld krijgen ze de informatie over het beeld. Met de audiospeler kunnen ze luisteren naar achtergrondinformatie. Een echte rondleiding dus. Naast de interactieve kaart kunnen gebruikers in de app ook de meest leuke restaurantjes in de buurt vinden en de agenda van de kunsttentoonstelling ArtZuId bekijken met alle activiteiten die nog op de planning staan.

resultaat

Een native app die beschikbaar is voor zowel Android als Apple toestellen. Aanpassingen kunnen door de Stichting ArtZuid zelf doorgevoerd worden door middel van het CMS systeem. Wijzigingen kunnen daardoor gelijk doorgevoerd worden en moeten niet eerst door de Apple AppStore en Google PlayStore heen. Dit maakt het natuurlijk lekker snel.

De app wordt volop gebruikt en heeft aan al heel wat mensen de kunst op de straten van Amsterdam laten zien.

Resultaat van 2023 bekijken?

Apple Store

Google PlayStore

benieuwd naar de review van onze klant; even verder scrollen

"In de offerte was precies beschreven hoe de app zou werken voor de gebruiker. Hierdoor kon ik zien dat er echt naar gekeken was en onze wensen in ogenschouw genomen waren. Wijzigingen in het ontwerp werden overgenomen en besproken, zodat het helemaal naar onze tevredenheid was"

"De communicatie was erg fijn. Er werd goed afgestemd wat het proces zou zijn en welke stappen er doorlopen werden. Ik kon met alle vragen terecht zonder poespas of bureaucratie."

Isabelle Bense - Project Manager Stichting Art Zuid

Graag sparren over jouw idee? Neem contact op of plan een

© softwarevoorjou.nl

ook wij gebruiken cookies:

  • om onze website goed te laten werken
  • voor marketingdoeleinden.

Meer informatie over de cookies kan je vinden in ons privacyverklaring

nee, liever niet

Software voor jou.nl