december 2021

De uitdagende score app

Een digitale scorekaart in de vorm van een progressive webapp voor de indoor midgetgolf locaties van GlowGolf.

Opdrachtgever; Daan Alvering van Art Attack Europe B.V.

Branche; entertainment

SOOS fases doorlopen; Strategie, Ontwikkeling, Oplevering en Onderhoud van de app.

De uitdagende score app

(Web)app voor GlowGolf waarin spelers hun score bij kunnen houden en gebruik kunnen maken van een uniek spelelement - de Challenge knop.

uitdaging

In het eerste kwartaal van 2021 kwam Daan van GlowGolf bij ons met de wens voor een app waarin spelers hun scores bij kunnen houden. Daarnaast was er een wens voor het toevoegen van minigames om het midgetgolf spel uitdagender te maken. Vanwege het ontbreken van goede WiFi op sommige GlowGolf locaties moest er goed nagedacht worden over de uiteindelijke vorm van de software. Vanwege meerdere GlowGolf locaties in het buitenland was er ook de wens om de app in meerdere talen te kunnen lanceren.

Strategie sessie bij softwarevoorjou.nl

oplossing

Tijdens de strategie ontwerp sessie hebben wij alle wensen ook eventuele wensen voor in de verre toekomst besproken. Daan heeft aangegeven dat hij tijdens het brainstormen soms “bang was dat het te groot ging worden”.

In de strategische fase is het erg belangrijk om eerst alle wensen, soms ook grote of wensen die wellicht helemaal niet uitgevoerd gaan worden te beschrijven, zodat je in de laatste fase van deze sessies echt tot de kern komt van wat er ontwikkelt gaat worden. Dat was ook hier het geval.

Uiteindelijk is er gekozen voor een progressive webapp met optimale gebruiksvriendelijkheid, niet teveel onnodige stappen of keuzes en design passend bij het GlowGolf concept. Zonder daarbij storend te zijn tijdens het spel, denk hierbij aan het gebruik van donkere kleuren. Naast de progressive webapp is de webapp ook offline te gebruiken, direct vanuit de browser zonder dat hij op de homescreen van een toestel geïnstalleerd hoeft te worden.

resultaat

Na het ontwikkelen van de app voor GlowGolf zijn de klant en wij erg tevreden over het resultaat.

Ga je midgetgolfen bij GlowGolf dan zal er een QR code zijn die je begeleid naar de app. In de app vul je vervolgens de namen van spelers in en verdeel je de neon gekleurde golfballen. Na elke hole vul je de scores in en kan je ervoor kiezen om het spel uitdagender te maken door een draai te geven aan het Challenge me - rad.

Benieuwd naar de app, boek nu jouw GlowGolf uitje met familie en/of vrienden op www.glowgolf.nl!

Over ons eerste contact zei Daan het volgende; “Fijn, het ging snel en het voelde meteen persoonlijk en op maat.”

De algemene samenwerking heeft Daan als volgt omschreven;

“Wat vooral naar voren komt is het heldere en snelle persoonlijke contact. Hierdoor werd proces van ontwikkeling maatwerk en kregen we het gevoel dat jullie feeling hadden voor ons product, de app en onze gedachten over de app.”

Graag sparren over jouw idee? Neem contact op of plan een

© softwarevoorjou.nl

ook wij gebruiken cookies:

  • om onze website goed te laten werken
  • voor marketingdoeleinden.

Meer informatie over de cookies kan je vinden in ons privacyverklaring

nee, liever niet

Software voor jou.nl