mei 2020

behaal jouw doel met deze handige app

Met de Internet School App kan je als leerling of student direct contact opnemen met leraren, docenten, trainers en coaches.

Opdrachtgever; Mark Timmermans - eigenaar De Internet School

Branche; onderwijs

SOOS fases doorlopen; Strategie, Ontwikkeling, Oplevering en Onderhoud en mogelijk een nieuwe versie in 2021.

Hou de app van Internet School in de gaten!

De Internet School

De originele zoekvraag van Mark Timmermans - eigenaar De Internet School - was als volgt; “Ik zoek een software ontwikkelaar die samen met mij een uniek platform wilt ontwikkelen voor trainers, coaches, leraren, docenten en adviseurs.”

uitdaging

Tijdens onze gesprekken gaf Mark aan dat de standaard softwarepakketten waar hij nu mee werkt vaak te groot en te complexe systemen zijn. Er zijn teveel mogelijkheden waardoor de gebruiker door de bomen het bos niet meer ziet.

Zijn idee was een app en website waarbij een cursist contact kan opnemen met een docent via chat of videogesprek. Daarnaast moest een docent informatie met de cursist kunnen delen en leeractiviteiten en opdrachten kunnen geven.

Over onze eerste gesprekken zei Mark het volgende; “Prima, Meedenkend vanaf het begin. Niet meteen over de euro’s maar eerst gesproken over de wensen.”

Strategie sessie bij softwarevoorjou.nl

oplossing

Mark had zelf al veel tijd geïnvesteerd in het uitwerken van zijn idee.

Om de basis voor zijn idee goed inzichtelijk te krijgen voor alle partijen en te bepalen welke functionaliteiten in een eerste release zouden komen hebben wij een functioneel ontwerp workshop ingepland. Aan de hand hiervan hebben wij userstories uitgeschreven. Voor alle userstories is bepaald welke een musthave zijn voor de eerste MVP.

In samenspraak met Mark is er namelijk voor gekozen om eerst een MVP uit te brengen. Meer weten over een MVP, lees dan onze blog.

Mark heeft de functioneel ontwerp workshop ervaren als; “Prettig. Open voor mijn ideeën. Diverse specialisten aan tafel. Gaf vertrouwen.”

resultaat

De volgende stap in het proces was het design van de app. Onze UX/UI designer heeft aan de hand van de userstories mockups gemaakt. Na goedkeuring van Mark zijn onze ontwikkelaars aan het werk gegaan.

In 4 iteraties hebben onze ontwikkelaars de app gebouwd. Na elke iteraties hebben wij het ontwikkelde gedeelte aan Mark gepresenteerd.

Over de ontwikkelfase en het aantal contactmomenten heeft Mark het volgende gezegd; “Diverse keren contact gehad. Goede gesprekken. Meedenkend en meelevend.”

Nadat de app ontwikkelt is en uitvoerig is getest is deze aangeboden in zowel de Google PlayStore en in de AppStore van Apple.

Mark heeft over de oplevering, het eindresultaat en het contact na oplevering het volgende gezegd; “We zijn voor een MVP gegaan. Daar ben ik tevreden over.” “Oplevering; ging goed. Werd ook goed op de hoogte gehouden.” “Prima. Via mail en whatsapp. De meeste issues werden binnen enkele uren opgelost.”

Geïnteresseerd in de Internet School app, dan kan je deze downloaden vanuit de appstores.

feedback & review

Wij vinden het heel belangrijk om een langetermijnrelatie met onze klanten op te bouwen,

we waren dan ook heel blij toen we het volgende antwoord van Mark kregen op onze vraag;

Kan je een algemeen beeld schetsen over de samenwerking met ons? “Gaf me veel vertrouwen. Meedenkend, open, lange termijn relatie opbouwen.”

Heb jij ook een uniek idee? En wil jij ook een eigen app? Neem contact met ons op en we gaan samen aan de slag!

info@softwarevoorjou.nl

+31 85 401 7660

Meer weten over onze andere projecten, bekijk dan onze gehele portfolio.

© softwarevoorjou.nl

ook wij gebruiken cookies:

  • om onze website goed te laten werken
  • voor marketingdoeleinden.

Meer informatie over de cookies kan je vinden in ons privacyverklaring

nee, liever niet

Software voor jou.nl