Eind 2021

Talentkracht app

Met haar methode Talentkracht had ze al gebruikers, maar om het gebruik makkelijker en toegankelijker te maken hebben wij gezamenlijk de Talentkracht app(s) ontwikkelt. De TALENTapp Basis, de TALENTapp Kern en de TALENTapp Solo.

Opdrachtgever; Herma Egberts - eigenaar Talentkracht

Branche; onderwijs

SOOS fases doorlopen; Strategie, Ontwikkeling, Onderhoud & haar software product

“Slimme” tool voor de signalering van HB kinderen

Met haar methode Talentkracht had ze al gebruikers, maar om het gebruik makkelijker en toegankelijker te maken hebben wij gezamenlijk de Talentkracht app(s) ontwikkelt. De TALENTapp Basis, de TALENTapp Kern en de TALENTapp Solo.

uitdaging

Herma was op zoek naar een app ontwikkelaar met visie, een doordenker en iemand die graag op zoek gaat naar de meest geschikte slimme oplossing.

Nadat Herma in 2015 haar lespakket voor creatieve talentontwikkeling op de markt heeft gebracht. Wil ze met de ontwikkeling van een app het makkelijker maken voor de leraar om haar lespakket te gebruiken. Daarnaast moet het met haar app mogelijk worden om signalering vast te leggen, zodat er uiteindelijk een talent rapport gemaakt kan worden.

Een uitdaging was bij dit project om de app zo simpel en gebruiksvriendelijk mogelijk te ontwikkelen.

Over onze kennismaking zegt Herma het volgende; “Een prettig contact met het gevoel dat mijn wens begrepen werd. Communicatie op hetzelfde level.”

Strategie sessie bij softwarevoorjou.nl

oplossing

Tijdens de strategische sessies hebben we met een groep van 6 personen alles wensen en ideeën voor Talentkracht uitgewerkt. Ook eventuele wensen en dromen voor de toekomst. Op deze manier kan een stevige basis neergezet worden, waarop later indien gewenst uitgebouwd kan worden.

Het design van de app is aangeleverd door Herma. Het design sluit aan bij het fysieke lespakket, waaronder de reflectie - en speelkaarten. Op deze manier sluiten de app en het fysieke lespakket goed bij elkaar aan.

Herma zegt over de strategische sessies het volgende; “Met een duidelijke handleiding vooraf konden we snel stappen zetten in het neerzetten van een lijst van eisen en wensen.”

Tijdens ontwikkelen en bij de oplevering van de verschillende iteraties hebben we verschillende contactmomenten gehad. Op deze manier kan je grip houden op eventuele onverwachte zaken of andere inzichten. Deze kan je dan in een vroeg stadium al doorvoeren.

Het ontwikkelproces heeft Herma als volgt ervaren; “Er waren tijdens het ontwikkelproces voldoende contactmomenten, waarin ook telkens actief werd bijgestuurd. Zo werd voorkomen dat er fouten of ongewenste dingen in slopen. Iedere keer werd het geheel verder gefinetuned, met ieder contactmoment werden er weer nieuwe verbeteringen bedacht en doorgevoerd.”

resultaat

De app hebben we in verschillende fases opgeleverd. Allereerst de TALENTapp Basis voor de onderbouw, daarna de TALENTapp Kern voor de midden - en bovenbouw. De TALENTapp Solo, waarin leerlingen individueel opdrachten kunnen uitvoeren, wordt eind 2022 opgeleverd.

Het resultaat is een app die aansluit bij het fysieke onderwijspakket dat Herma ontwikkelt heeft om de creatieve talent ontwikkeling van kinderen te stimuleren en in kaart te brengen.

Wil jij meer weten over het Talentkracht lespakket en de app, kijk dan eens op de website .

Over het eindresultaat zegt Herma het volgende; ”De app is heel aantrekkelijk geworden door de eenvoudige vormgeving in combinatie met een sterke basisstructuur. Aan de eenvoudige buitenkant zie je niet dat er zo'n ingewikkelde basis aan ten grondslag ligt. En zo moet het ook: de eindgebruiker moet met weinig tot geen voorkennis met de app kunnen werken, en toch alle functionaliteiten kunnen begrijpen en toepassen.”

Over oplevering en samenwerking zegt Herma het volgende;

“Kasper is net als ik een snelle denker. Doordat hij eenzelfde betrokkenheid heeft bij vernieuwend onderwijs konden we heel goed sparren en de app optimaal vormgeven. Hij bleef verfrissende vragen stellen, die ervoor zorgden dat ik nog een stap dieper in mijn denkproces ging en de app een nog betere functionaliteit kon krijgen.”

“Vragen werden super snel beantwoord en kleine oneffenheden werden vlot weggewerkt.”

Herma Egberts

Graag sparren over jouw idee? Neem contact op of plan een

© softwarevoorjou.nl

ook wij gebruiken cookies:

  • om onze website goed te laten werken
  • voor marketingdoeleinden.

Meer informatie over de cookies kan je vinden in ons privacyverklaring

nee, liever niet

Software voor jou.nl