oktober 2020

gebruiksvriendelijke website + webapplicatie

Dé website om jouw fiets te verkopen! Upload foto’s en gegevens van jouw fiets en ontvang een goed bod voor jouw fiets.

Opdrachtgever; Erwin Letteboer & Henri Wibier - eigenaren Holland Cycle B.V.

Branche; Handel

SOOS fases doorlopen; Ontwikkeling, Oplevering en Onderhoud

Wij kopen alle fietsen

Dé website om jouw fiets te verkopen! Upload foto’s en gegevens van jouw fiets en ontvang een goed bod voor jouw fiets.

uitdaging

Na kennismaking met Erwin en Henri vertelden ze ons hun idee en wensen. Hun idee was een website waar verkopers van tweedehands fietsen hun fiets kunnen aanbieden. Na versturen van enkele gegevens, krijgt de verkopende partij een goed bod. Na acceptatie zal de fiets voor de afgesproken prijs opgehaald worden.

Wensen voor de MVP & voor de toekomst;

Een website met een gemakkelijk te beheren CMS, voorzien van alle benodigde SSL certificaten. Een snelle upload snelheid van de foto’s en laadsnelheid van de website zijn een must voor de beste gebruikerservaring!

Voor de toekomst hebben Erwin en Henri zeker nog een aantal belangrijke wensen, hierbij zal de focus liggen op totale automatisering van het gehele proces van aankoop tot doorverkoop. De volgende stappen die gezet zullen gaan worden zijn niet zichtbaar voor de klant, maar zullen voor een grote mate van efficiency zorgen bij Erwin en Henri. Waaronder het digitaliseren van het gehele inkoop - en verkoopproces, digitaal laten ondertekenen van de overeenkomst, het overboeken van het aankoopbedrag en het versturen van de digitale overeenkomst naar de verkopende partij.

Strategie sessie bij softwarevoorjou.nl

oplossing

Erwin en Henri hadden al een basis idee van hoe de website eruit zou moeten gaan zien. Dit idee hebben wij met onze UX/UI designer verder uitgewerkt.

In eerste instantie hebben Erwin en Henri ervoor gekozen om de focus eerst te leggen op het aankoopproces van de fiets.

Verkopers kunnen via de website hun fiets te koop aanbieden door het uploaden van een aantal foto’s van de fiets en het achterlaten van enkele gegevens over bijvoorbeeld de staat en het merk van de fiets. Aan de hand van de achtergelaten gegevens zal de verkopende partij een bod ontvangen op de fiets. Gaan zij hiermee akkoord, dan zal er een afspraak gemaakt worden om de fiets op te halen.

resultaat

Sinds oktober 2020 staat de website van Wij kopen alle fietsen live!!! In de eerste 4 weken zien Erwin en Henri een grote exponentiële groei in het aantal aangeboden fietsen. Met eigen ogen zien hoe de website eruit ziet of wil jij graag je fiets te koop aanbieden? Ga dan snel naar de website! In een SLA zijn er afspraken gemaakt over het onderhoud van de website. Om ervoor te zorgen dat de website goed blijft draaien is het onderhoud van de website erg belangrijk.

Sinds september 2021 is de website wegens omstandigheden tijdelijk offline.

Na oplevering zijn we altijd erg benieuwd hoe onze klanten onze samenwerking hebben ervaren. Door middel van een vragenlijst zijn wij erg geïnteresseerd in de bevindingen en eventuele feedback. Over de strategische fase en de algehele samenwerking heeft Erwin het volgende gezegd;

“Het ontwerp stond natuurlijk al maar het vervolg was goed.” “Contact is goed en de communicatie verloopt prima.”

Als het project is opgeleverd vinden wij het erg belangrijk om te weten te komen hoe onze klanten onze samenwerking hebben ervaren en dan voornamelijk tijdens de ontwikkelfase. Omdat wij gedurende de sprints vaak minder contact hebben, omdat onze focus dan ligt op het ontwikkelen, zijn wij altijd erg benieuwd hoe onze klanten deze fase ervaren.

Over het aantal contactmomenten tijdens deze fase zei Erwin het volgende: “Contactmomenten waren er genoeg en de samenwerking ging vloeiend.” Over de oplevering, livegang van de website en het oplossen van eventuele bugs waar we mee te maken krijgen heeft Erwin het volgende gezegd; “Samenwerking is prima verlopen, er wordt meegedacht en oplossingen aangedragen”.

Over de website zoals deze nu is, geeft Erwin aan “ Zoals het nu staat zijn wij dik tevreden, er zal waarschijnlijk wel het één en ander gaan veranderen, door ervaring van klanten en ons zelf, maar dat zal zich uitwijzen in de toekomst.”

Het contact bij het oplossen van eventuele bugs of andere problemen geeft Erwin aan dat dit nu “één keer is gebeurd dat de site onbereikbaar was, maar dat wel snel opgelost.”

Erwin Letteboer

Graag sparren over jouw idee? Neem contact op of plan een

© softwarevoorjou.nl

ook wij gebruiken cookies:

  • om onze website goed te laten werken
  • voor marketingdoeleinden.

Meer informatie over de cookies kan je vinden in ons privacyverklaring

nee, liever niet

Software voor jou.nl