Is een app laten bouwen altijd zo duur?

Een app laten ontwikkelen. We krijgen vaak de vraag hoeveel dat nu kost. Een prijs kunnen we niet 1 2 3 geven. Daarom is onze vraag: ‘wat moet jouw app kunnen?’ Verschillende factoren hebben invloed op de uiteindelijke prijs van jouw app. Daar kunnen wij wel wat over zeggen.

Wat moet jouw app kunnen?

Je kan een app zo complex maken als je zelf wilt. Het is goed om erbij stil te staan wat jouw app minimaal moet kunnen doen en wat extra’s zijn die jij wilt bieden. Dit kunnen ook onderdelen zijn die later toegevoegd moeten worden. Heb jij al een idee over wat echt onmisbaar is in jouw app en wat je wilt om net dat beetje extra te geven?

Op welke platformen moet jouw app kunnen draaien? iOS en Android zijn twee verschillende besturingssystemen en het kost extra tijd en geld om jouw app beschikbaar te maken in allebei de Stores omdat ze apart ontwikkeld moeten worden. Wij werken met een techniek waarbij wij jouw app maar één keer hoeven te maken, maar het vervolgens wel op allebei de besturingssystemen draait. Zo houden we de ontwikkelkosten zo laag mogelijk. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

We gebruiken tegenwoordig veel verschillende devices. ‘s Avonds pakken we sneller de tablet en onderweg onze mobiel. Dit is ook nog eens verschillend per generatie. Op welke devices moet jouw app kunnen draaien? En moet het kunnen synchroniseren met andere devices? Dit heeft invloed op de prijs voor een app. Als jij jouw app op meerdere device wilt laten werken is onze focus maatwerk. Wij kijken bij elk device wat overgebracht moet worden en hoe we dat gaan doen. Als je hier meer over wilt lezen, klik dan hier.

Vervolgens is de vraag wie gebruik gaat maken van jouw app, welke rollen er zijn en wat deze moeten kunnen doen. Is er een admin? Zijn er verschillende soorten gebruikers met verschillende rechten? Moet je rechten kunnen toevoegen aan een persoon in een later stadium? Hoe meer rollen, hoe complexer de app en de prijs veranderd hierin mee.

Wil je dat jouw gebruikers een persoonlijke login hebben? Ook dat heeft invloed op de prijs. Dit maakt de app namelijk net weer wat specialer. En hoe wil jij jouw gebruikers laten inloggen? Via hun e-mail of social media? Stof tot nadenken ;)

Moet jouw app nadat deze ontwikkeld is nog aangepast kunnen worden? Oftewel moet jouw app statisch of dynamisch zijn? Als jij content moet kunnen aanpassen, veranderen en toevoegen is er een CMS nodig om dit te beheren. Dit is natuurlijk extra ontwikkelwerk en telt mee in de kosten voor een app.

Wat zijn de functionaliteiten binnen jouw app? Misschien zijn dit wel juist die extra’s als kers op de taart. Wil je binnen de app locaties kunnen bepalen van jouw gebruiker? Dan moet er een connectie zijn met GPS. Wil je dit op een mooie kaart laten zien? Google Maps integreren is dan erg handig. Of is voor jou een connectie met camera onmisbaar. Deze functionaliteiten maken jouw app nog fijner, maar in de prijs moet je hier wel rekening mee houden. Dit kost natuurlijk wat extra.

Het oog wil ook wat. Jouw app moet er natuurlijk ook mooi uitzien. Heb je al een idee over het design? Moet het aansluiten bij de huisstijl van jouw website? Of ga je het bij de app helemaal anders aanpakken? Misschien heb jij het design al wel klaarliggen. Dit scheelt natuurlijk in kosten. Als vormgeving niet zo jouw ding is, kunnen wij jou ook hierin helpen of we werken samen met een van onze connecties.

Wat bieden wij?

Zoals je leest kan je een app zo goedkoop en zo duur maken als je zelf wilt. Wil je een app met een paar basic features zonder teveel verschillende rollen en rechten, dan ben je een stuk goedkoper uit dan een app op alle devices met veel extra functionaliteiten. Wat heb jij echt nodig en waar wil jij in investeren?

Als wij een apps bouwen werken wij met een framework dat wij ontwikkeld hebben. We zullen je niet moe maken met de technieken en hoe het precies werkt. Wat het doet is wel belangrijk om te weten. Door het framework staat een structuur met basis features al klaar. Dit kunnen we uitbreiden en aanpassen om zo op maat software te maken. Doordat dit al klaar staat kunnen wij snel aan de slag en zijn er minder ontwikkelkosten. Dat is toch wel zo fijn voor jouw portemonnee.

Zoals we al zeiden kunnen we geen prijs geven van een gemiddelde app, maar met ons framework en het werken met de nieuwste technieken zorgen we dat jij waar krijgt voor jouw geld.

info@softwarevoorjou.nl

+31 85 401 7660