eind 2014

blended learning platform webapplicatie

Een blended learning omgeving waar trainers cursussen kunnen maken en cursisten deze kunnen volgen.

Opdrachtgever; Liesbeth Veenvliet - eigenaresse Learningbird

Branche; onderwijs

SOOS fases doorlopen; Strategie, Ontwikkeling, Oplevering en Onderhoud

Learningbird

Maak gebruik van de verschillende manieren van lesgeven en laat een blended learning omgeving ontwikkelen!

uitdaging

Leren kan op verschillende manieren: in een klaslokaal, via het internet of een mix van deze twee. Voor deze laatste optie hebben we samen met Learningbird een blended learning omgeving ontwikkeld.

Op dit platform kunnen trainers cursussen maken waarbij er naast online ook aandacht is voor offline sessies om met de cursist dieper op de stof in te gaan. Dit platform wordt op dit moment niet meer gebruikt, maar het is zeker de moeite waard om hier wat meer over te vertellen!

Strategie sessie bij softwarevoorjou.nl

oplossing

Tijdens strategisch sessies hebben we alle functionaliteiten en features uitgeschreven in userstories. Aan de hand van de MoSCoW - methode heeft Liesbeth aangegeven welke functionaliteiten noodzakelijk waren voor een eerste MVP. Wil je meer weten over de MoSCoW - methode lees dan onze blog of kijk naar de video waarin Kasper hier meer over uitlegt.

Met een uitgewerkt plan zijn wij begonnen met ontwikkelen. In 4 iteraties hebben wij de blended learning omgeving van Learningbird ontwikkelt.

resultaat

Hoe ziet zo’n training er nu uit?

Verschillende lessen kunnen aangemaakt worden waarbinnen van alles mogelijk is. Theorie toevoegen in een omschrijving of in een opgenomen video door de trainer, vragen stellen over deze theorie in bijvoorbeeld een open of multiple choice vraag, lessen aan elkaar koppelen of een bijeenkomst van de les maken. Trainers kunnen een hele cursus ontwikkelen met alles erop en eraan!

De cursisten werken met elkaar samen in een klas en kunnen door de ingebouwde communicatie tool gemakkelijk met andere cursisten communiceren, maar ook met de trainer. De trainer kan de voortgang van zijn cursisten bijhouden.

Door de afgelopen maanden heb je het inzicht gekregen dat jullie manier van lesgeven moet veranderen. Laat jullie eigen blended learning omgeving ontwikkelen!

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een blended learning omgeving?

Plan een gratis brainstormsessie!

Mail of bel naar +31 85 401 7660.

Meer weten over de andere mooie projecten die wij hebben mogen afronden, neem een kijkje tussen onze cases.

Graag sparren over jouw idee? Neem contact op of plan een

© softwarevoorjou.nl

ook wij gebruiken cookies:

  • om onze website goed te laten werken
  • voor marketingdoeleinden.

Meer informatie over de cookies kan je vinden in ons privacyverklaring

nee, liever niet

Software voor jou.nl